Activiteiten

Verslag filmavond: ‘Jackie’

Deze biografische film volgt Jacqueline Kennedy Onassis (gespeeld door Nathalie Portman) tijdens de nasleep op de moord op haar echtgenoot en president John F. Kennedy. Als JFK wordt vermoord, zijn de ogen van de hele natie gericht op haar: Jackie Kennedy. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. We volgen haar in de vier dagen na de moord op haar man.

We zijn uiteindelijk met z’n 9-en naar de bioscoop gegaan, door het vroege tijdstip haakten er enkele meiden af. De film draaide niet meer in de Nieuwe Kolk Assen Euroborg of Pathé Groningen. Zo kwamen we uit op bioscoop Groningen Forum aan het Hereplein, met 2 auto’s zijn we die kant op gegaan.

Nog even snel wat drinken voor de film, aangezien er geen pauze was. Ook na die tijd hebben we nog wat gedronken, even bijkletsen met z’n allen. De opzet van de film was anders dan we van andere films gewend zijn, we moesten even in het verhaal komen. Het was een interessante film vanuit Jackie verteld.  We kenden de bioscoop Groningen Forum nog niet, maar je kunt er gezellig voor- en nazitten. We waren allemaal goed te spreken over de stoelen en de beenruimte in de zaal.