Donderslag Muziek Festival

Een enthousiaste groep muziekliefhebbers, waarvan een aantal actief spelend in diverse bands, heeft in 2000 de koppen bij elkaar gestoken.

Als je in de muziekwereld zit dan kom je heel veel mensen tegen die zelf graag “muziek maken om het muziek maken” en niet om er geld mee te verdienen.
Wat is er dus leuker dan een grote groep liefhebbers uit te nodigen voor een “festival” waarbij het accent ligt op sfeer en gezelligheid, met als bijkomend doel: beginnende bands een kans geven, liefst met een eigen repertoire.

De opzet was daarom ook kleinschalig en zeker niet commercieel en dat is eigenlijk zo gebleven!
De gage bestond de eerste jaren uit een kratje pils met droge worst of een bescheiden onkostenvergoeding, de entree was gratis, de hamburger kostendekkend, en de prijs van het pilsje bleef beperkt tot één gulden.
Het terrein aan de Bunnerweg in Donderen van de familie  Geerts leende zich fantastisch voor een gezellige happening: een mooie ligging en groot genoeg voor een genoeglijke avond met  zingende en dansende bezoekers.

Zoals elke succesvolle organisatie hebben zij zich verder ontwikkeld in termen van organisatie, programmering en kwaliteit, hetgeen als consequentie heeft gehad dat er sinds 2007 sprake is van betaalde optredens en sinds 2008 entreegelden wordt geheven.

In januari 2008 is Stichting Donderslag opgericht.

Donderslag heeft ook een eigen website en facebookpagina. In september vindt normaliter het festival plaats waarover ook op deze website informatie te vinden is.