Vrijwilligers Klussendienst kunnen nog meer mensen helpen

Vrijwilligers van het Klussenteam van welzijnsorganisatie Neie Naober doen kleine klussen voor inwoners van de gemeente Tynaarlo die dat zelf niet (meer) voor elkaar krijgen. Voor ouderen kan bijvoorbeeld een rookmelder bevestigen lastig zijn. De Klussendienst zorgt dan dat deze wordt geplaatst. Mensen die weinig financiële middelen of een heel klein sociaal netwerk hebben, kunnen ook een beroep doen op het Klussenteam.

Het klusteam bestaat onder andere uit de handige en betrokken buurtbewoners: “Je ziet dat de hulp echt nodig is. Soms zitten mensen onnodig lang met een klus die wij eenvoudig kunnen doen. Buurtbewoners die zelf niet (meer) kunnen klussen, een minder groot sociaal netwerk hebben en het niet zelf kunnen betalen, helpen wij dan graag.  We bieden nu al vaak de helpende hand aan ouderen, zieken, alleenstaanden of vluchtelingen die als nieuwkomer in de wijk zijn gekomen. We denken dat veel meer mensen onze hulp kunnen gebruiken. Misschien weten veel mensen niet van ons bestaan af.”

De klussen die de vrijwilligers uitvoeren, zijn het ophangen van lampen, planken, gordijnrails, brandmelders of het plaatsen van een leuning of steunen. Ook het aansluiten van een wasmachine, het verhelpen van een lekkende kraan of andere kleine reparaties vallen onder de mogelijkheden. De klussen mogen in principe een dagdeel duren.

Elke klus begint met een voorgesprek met de buurtwerker. De buurtwerker en inwoner bespreken de klus en kijken samen welke materialen er nodig zijn. De buurtwerker meldt de klus aan bij het vrijwillig Klussenteam en zij bellen de inwoner voor een afspraak om de klus in orde te maken.

De kosten van deze dienst bestaan uit een bijdrage van 6 euro per dagdeel. Dit bedrag ontvang de vrijwilliger voor de gemaakte onkosten.

Aanvraag voor een klusverzoek? Bel 0592-749332.