Nieuws Bliksemsnel Breedband in Donderen

Het is een tijdje stil geweest vanuit de werkgroep. Dit had alles te maken met de uitrol en oplevering van aansluitingen in het aanleggebied. Met tegenslagen, storingen, overbelaste klantenservices was het een hele kluif voor de providers Trined, Fiber en Stipte om tot een goede en kwalitatieve dienstverlening te komen.

Na een periode van 5 maanden is nu bijna iedereen aangesloten, zijn technische oplossingen in het netwerk alsook bij mensen thuis bijna allemaal gevonden en genieten 900 bewoners in de kop van Drenthe nu van supersnel internet en haarscherpe televisie.

De Coöperatie zal in mei beslissen of Donderen ook wordt aangelegd. Dat zal voor Donderen dan ook de laatste kans zijn. Een situatie waarin de rentestand zo laag is waardoor financiering wordt vergemakkelijkt in combinatie met de steun van de provincie, zal zich in de nabije toekomst waarschijnlijk niet meer voordoen. Het is nu of nooit!

Nu zijn er nog te weinig abonnementen om een verantwoordelijke businesscase op te maken, maar we zijn er van overtuigd dat we u als bewoner, ondanks allerlei aanloopproblemen, alsnog een goed en solide verhaal kunnen vertellen. Daarom ondernemen we in de maand april de laatste poging om ook in Donderen glasvezel te realiseren.

Wat gaan we doen

We organiseren op 21 april een middag waarbij we samen met bewoners van Donderen, leden van de Coöperatie (die dus al diensten afnemen) en de providers langs de deuren gaan. Wij willen in gesprek met de bewoners die in principe voorstanders zijn of nog steeds twijfelen.

Op zaterdag 21 april tussen 14.30-17.30 uur kunt u ons verwachten

Heeft u nog vragen over de laatste ontwikkelingen, schroom dan niet om ons te bellen op nummer 06-15486 064 Alex Leuning of te mailen naar donderen.glasvezel@xs4all.nl.