Jongerenwerk Tynaarlo en Expertiseteam Jeugd organiseren Graffiti Workshop

Het jongerenwerk en Expertiseteam Jeugd dagen jongeren in de Gemeente Tynaarlo uit voor een creatief ontwerp voor een nieuwe jongerenposter.

Linda Wagenmakers, student HBO Social Work, heeft onderzoek gedaan onder jongeren tussen de 12 – 18 jaar, in opdracht van de Gemeente Tynaarlo. Hieruit blijkt dat jongeren met vragen of problemen niet altijd de juiste weg weten te vinden voor passende ondersteuning, of een luisterend oor.

Jongeren vanaf 15 jaar lijken hierdoor onnodig diep in de problemen te raken. Het jongerenwerken en Expertiseteam jeugd slaan daarom de handen in één en zijn samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden om jongeren tijdig te informeren bij wie zij terecht kunnen. En wie kun je hier beter voor inzetten dan de jongeren zelf? Jongeren weten als geen ander wat ze nodig hebben en hoe ze ondersteund willen worden.

Daarom worden jongeren opgeroepen om hun creatieve kunsten te laten spatten op het witte doek. Tijdens de graffiti workshop van graffiti artist Dikkie Knap krijgen jongeren de kans om hun graffiti skills te ontdekken.

Naast het ontwerpen van een nieuwe jongerenposter mogen jongeren ook hun eigen kunstwerk maken en mee naar huis nemen. Dit evenement zal plaatsvinden op woensdag 17 mei van 16.00 – 19.00 uur in de Loods bij milieustraat Tynaarlo. Deelname is gratis en inclusief pizza.

Deelnemers tussen 13- 18 jaar kunnen zich aanmelden via jongerenwerk@tynaarlo.nl