In oktober weer reanimatiecursussen op de agenda

In Donderen hebben we sinds 2012 een groep vrijwilligers die getraind is om mensen met een hartstilstand te reanimeren. Zij kunnen ook de AED bedienen die bij het café hangt. In oktober zijn er 2 data om een volwassenen reanimatiecursus te volgen. De kosten hiervan worden betaalde door de Belangenvereniging.

Reanimatiecursus BLS/AED volwassenen

In deze cursus leert u een bewusteloos persoon te herkennen, hoe en wanneer u hartmassage en beademingen moet geven, hoe de AED werkt en verder leert u de zijligging en het opheffen van een obstructie in de ademweg bij volwassenen.

Reanimatiecursus BLS/AED Kind en Baby

Tegenwoordig wonen er veel (groot-)ouders en mensen die via het werk met kinderen in contact komen in Donderen.
Margriet Kiesouw-Keun is ook kinder- en baby reanimatie-instructeur en weet dat er een aantal mensen en cursisten van de volwassen reanimatietraining enthousiast is om aan de Kind en Baby reanimatiecursus deel te nemen.
Waarschijnlijk zullen aan deze reanimatiecursus kosten verbonden zijn, dat is nu nog niet bekend.

Hierin leert u een bewusteloos kind en baby herkennen, hoe en wanneer u hartmassage en beademingen moet geven, hoe de AED werkt en verder leert u de zijligging en het opheffen van een obstructie in de ademweg bij Kind en Baby.
U krijgt vanzelfsprekend ook voor deze cursussen een officieel certificaat als u de cursus met goed gevolg heeft doorlopen.

Aanmelden

Voor meer informatie over de reanimatiecursussen of opgave voor de cursus kunt u contact opnemen met Margriet Kiesouw-Keun, Kort Nijland 7 via telefoon 0592-559521 of per mail reanimatiedonderen@gmail.com.

Graag alle data vermelden waarop je aanwezig kunt zijn, aangezien de cursus bij te weinig deelnemers niet door kan gaan.