Donderslagfestival verder op nieuwe stee

Boerenrock op vrijdag en Superpop op zaterdag!

Zeventien jaar lang was ‘Donderstee’, de tuin van Herman en Marie Geerts, de locatie van het vermaarde muziekfestival. ‘Mister Donderslag’ wil  het wat rustiger aan doen – heeft al een respectabele leeftijd- en ‘minder gedoe’  in zijn achtertuin. Na wikken en wegen is een nieuwe plaats gevonden.  Eenmaal groen licht- er moeten nog wat praktische probleempjes worden opgelost- dan staat niets Donderslag 2018 in de weg.

Ab en Antje Middelkoop vonden het meteen een leuk idee  land ter beschikking te stellen Ze wonen nog maar een jaar in Donderen, maar hadden al wel van Donderslag gehoord. Alleen letterlijk, door het kabaal. Het bestuur heeft met hen kennisgemaakt en ze gerustgesteld. Er zijn nooit problemen bij Donderslag, het is altijd gemoedelijk en gezellig.

Donderslag heeft nu wel een  praktisch probleem: de toiletten. We hebben geen afvoervoorziening. We zoeken daarom nog een sponsor. Verder blijft alles bij het oude. We hebben weer een VIP-wagen van de familie Knoop. Voor artiesten. De vrijwilligers zijn weer ingelicht. Voor hen en de sponsoren hebben we op 23 juni weer de ‘startbarbecue’. De start van Donderslag. Hoewel het op ‘Donderstee’ rustiger wordt, houden we de traditionele ‘Donderduik’  in ere. Evenals het nazitten.

Donderslag is alweer toe aan de achttiende editie. Het kleinschalige festival – en dat al het blijven ook- is niet meer weg te denken uit het dorp.  “Wat het komende programma betreft, hebben we ons eigenlijk over laten halen”, vertelt Geerts verder. “Het wordt Normaal-achtig. Er was veel vraag naar boerenrock. We hebben altijd gezegd: het is niet alleen ‘retro-rock’. Dat blijft op zaterdagavond. Maar de invulling van de vrijdagavond, daarin zijn we de laatste jaren flexibeler. We gaan ‘normaler’”, lacht Geerts.  De Normaal-band die naar Donderen komt heeft een fraaie naam: ‘Kisjeskearls’ en is fantastisch.  Naast de Kisjeskearls zullen ‘Kobus en de Rokkers’ naar Donderen komen. Dit belooft een ‘olderwets aovondje hoken, brekken en angoan’

Dan de zaterdag, de ‘legends of rock’.  Donderslag presenteert ‘RU2’.  Het is een van de beste en meest succesvolle U2-tributebands van de Benelux. RU2 brengt een twee uur durende show , waarbij alle stijlen en periodes van de vermaarde Ierse band aan bod zullen komen.

Niet minder spectaculair is de Coldplay-tribute ‘The Scientists’.  Deze band bestaat uit vier gepassioneerde topmuzikanten, die de specifieke Coldplay-sound weten neer te zetten. Met een dynamische podiumpresentatie, ondersteund door een spectaculaire lichtshow, zorgt The Scientists voor de ultieme Coldplay-ervaring. Wereldhits als ‘Sky Full of Stars’, ‘Clocks’, ‘Yellow’, ‘Vida la Vida’, ‘Paradise’ en ‘Adventure of a Lifetime’ passeren de revue.