Donderen deze zomer aangesloten op het glasvezelnetwerk. Allerlaatste kans aan te sluiten op 12 juni!

In de tweede fase van de aanleg van glasvezel door Coöperatie Glasvezel Noord wordt Donderen als laatste dorp aangesloten. De vergunning na het archeologische onderzoek buiten de dorpen Zeijen en Donderen liet op zich wachten. Al met al heeft dit drie maanden geduurd. Ondertussen kon men graven in de gemeenten Assen en Noordenveld.

In Zeijen en Donderen zullen 2 straatkasten (POP’s) geplaatst worden. In Donderen wordt een kleine kast bij het bushokje aan de Dorpsweg geplaatst. De grondwerkzaamheden zijn gepland in de week van 14 juni en het plaatsen van de kasten een week later. Dit is de planning onder voorbehoud.

Diegenen in Donderen die een abonnement op één van onze providers hebben genomen, hebben inmiddels een schouw gehad van de aannemer BAM die de aanleg uitvoert. De verwachting is nu dat reeds voor de bouwvakvakantie de meeste huisaansluitingen zullen zijn voltooid. Vervolgens zal de provider contact opnemen om een ingangsdatum van het abonnement te bespreken.

In mei vorig jaar was het percentage abonnementen in Donderen 51%, nu is de stand verder gegroeid naar 56%, een mooi resultaat.

Door het verschuiven van de volgorde in aanleg is er wat ruimte ontstaan met betrekking tot  de uiterste datum waarop bewoners nog mee kunnen doen met de gratis huisaansluiting.

Allerlaatste kans: De deadline voor Donderen is nu gesteld op 12 juni 2021!

Als u voor die datum bij de Coöperatie een abonnement neemt op één van onze providers kunt u nog kosteloos meedoen. Ga daarvoor naar onze website en meld u aan als lid en neem een abonnement: www.glasvezelnoord.nl  Als u wacht en u wilt later toch aangesloten worden, dan komen de aanlegkosten voor uw eigen rekening.

BAM Infra Telecom B.V.

De aannemer BAM Infra Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zij zullen voor en tijdens de aanleg met u communiceren over de aanleg en het maken van de aansluiting bij u thuis. Heeft u nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of uw aansluiting? Dan kunt u contact opnemen met BAM. Zij zijn op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur bereikbaar via 085 – 0479062 of servicedesknoord@bam.com en helpen u graag!

Heeft u nog vragen over de Coöperatie of over abonnementen neem dan gerust contact op met onze directeur, Alie Hut op telefoon 06-51925206 of mail haar via info@glasvezelnoord.nl

Planning

Deze week ontvingen we informatie van BAM over de planning en praktische informatie.

Klik hier voor de Planning BAM

 

bordjes-4 Glasvezel WijDoenMee