Groep 8 van de Holtenhoek uit Vries en groep 8 van de Rietzanger in Eelderwolde zijn beide gekozen tot winnaars van de schilderwedstrijd Typisch Tynaarlo voor scholen. De winnende groepen leerlingen kregen vandaag hun prijs uitgereikt door burgemeester Marcel Thijsen en wethouder René Kraaijenbrink. De prijs bestaat uit een taart en een bedrag voor een dagje uit naar keuze met de hele klas.
De wedstrijd is onderdeel van de campagne Typisch Tynaarlo, dat als doel heeft inwoners te betrekken bij de totststandkoming van de omgevingsvisie voor de gemeente. De leerlingen werd gevraagd een schilderij te maken van hun ideale dorp in de toekomst. Voor de wedstrijd werden alle 20 basischolen in de gemeente Tynaarlo uitgenodigd. Twaalf scholen deden mee.
De leerlingen van de Holtenhoek hebben volgens de jury een schilderij gemaakt dat op een innovatieve wijze een inkijk geeft in hoe leerlingen denken dat hun directe woon- en leefomgeving er in de toekomst uit kan gaan zien. Daarmee hebben ze op een bijzonder creatieve manier invulling gegeven aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven die zij zien, zoals energieopwekking en waterstof als alternatieve brandstof.
Groep 8 van de Rietzanger heeft een schilderij gemaakt waarbij op zeer creatieve wijze 3D elementen zijn toegevoegd. Het levert een schilderij op dat laat zien hoe een dorp in de toekomst kan functioneren op het gebied van verschillende aspecten: duurzaamheid (zonnepanelen, windmolen, elektrisch rijden), ontmoeten, spelen en natuur.
De jury bestond uit wethouder René Kraaijenbrink, wethouder Pepijn Vemer, projectleider Delia Nijdam en stedenbouwkundige Rob Schreibers van de gemeente.
Inloopbijeenkomsten
In maart en april organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten voor de kleine dorpen. Hiervoor kunnen inwoners zich inschrijven. Meer informatie is te vinden op de website Typisch Tynaarlo. Op deze site kunnen mensen ook digitaal in gesprek over hun directe woon- en leefomgeving.
De activiteiten zijn onderdeel van de campagne Typisch Tynaarlo, met als doel om aandacht te vragen voor de totstandkoming van de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie geeft de gemeente aan hoe zij aankijkt tegen de leef- en woonomgeving in de gemeente en gaat zij in op onderwerpen zoals duurzaamheid, samen leven, wonen, economie, mobiliteit en natuur en landschap.