Buslijn 86 Norg – Groningen blijft

De buslijn van Norg via Peize naar Groningen blijft behouden in de dienstregeling voor 2018.

De lijn wordt niet heel intensief gebruikt en het OV-bureau wilde de bussen liever elders inzetten. Bezwaren hebben geleid tot een
andere overweging: de lijn verliest wel een paar vroege ritten. Die komen erbij voor lijn 83, die van Assen via Norg en Roden naar Leek rijdt.

’s-Avonds en zondags krijgt die lijn bovendien een vaste uurdienst in plaats van een belbus.

De bus moet ook na 2018 blijven

Enkele mensen heeft een mail gestuurd aan het bestuur van het OV-bureau om dit voorstel te heroverwegen. En gelukkig werd op 19 juli bekend dat lijn 86 nog een jaar blijft rijden. Fijn voor de mensen die er nu dagelijks of iets minder vaak gebruik van maken. Maar volgend jaar staat opheffing opnieuw op de agenda. 

Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen gebruik (blijven) maken van de bus, zodat we volgend jaar met meer kracht onze argumenten naar voren kunnen brengen om de busverbinding voor Donderen te behouden.

Voor scholieren en forenzen is de bus een belangrijke manier om de (binnen) stad van Groningen te bereiken voor school of werk. Geen problemen met het parkeren van een auto, geen files ’s ochtends vroeg. En de bus brengt je ’s middags (laatste bus om 17.17 uur vanaf het hoofdstation) weer terug in het dorp.