bordjes-4 Glasvezel WijDoenMee

Glasvezel

Sinds maart 2015 is de werkgroep Glasvezel drukdoende om tot een glasvezelnetwerk in Donderen e.o. te komen.
Na 4 jaren is de stand van zaken als volgt; onze coöperatie heeft besloten tot een 2e aanleg in de RAS-dorpen, Zeijen o.e., Veenhuizen en Donderen e.o., maar heeft daarvoor wel extra financiële steun gevraagd aan de provincie en de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Assen.
Met bijna 50% deelname en de wens dat er geen aansluiting wordt overgeslagen in het gebied is subsidie noodzakelijk om een gedegen business case te kunnen bouwen.
Iedereen die een abonnement heeft afgesloten krijgt een gratis aansluiting in huis, de overige bewoners een rolletje op de erfgrens.
Er is vanaf begin maart 2019 gestart door een extern bureau om de business case van het gehele gebied door te rekenen in opdracht van de provincie Drenthe. In de tussentijd heeft het Drents Glasvezel Collectief (Annen, Tynaarlo, Yde, Zeegse, etc wel al volledige financiële ondersteuning van provincie en gemeentes, waardoor onze kansen alleen maar zijn vergroot. Immers, de gemeente Tynaarlo heeft altijd aangegeven Drents Glasvezel Collectief en Glasvezel Noord gelijk te behandelen m.b.t de financiering.
Al met al wordt het geduld van iedereen die betrokken is bij het project op de proef gesteld, maar er is nog steeds vertrouwen in een goede afloop en de daadwerkelijke realisatie van het glasvezelnetwerk in 2019/2020.

Glasvezel wij doen mee

Archief

Nieuwsbrieven werkgroep Bliksemsnel Breedband in Donderen

Nieuwsbrieven coöperatie Glasvezel Noord

Werkgroep

Hans Roos
Guus van Os
Ids Attema
Alex Leuning
Jan Hoving

Contact

Werkgroep Bliksemsnel Breedband Donderen
Alex Leuning
Meulenkampsweg 9

  • telefoon 06-15486064
  • per mail glasvezel.donderen@xs4all.nl

Links naar gerelateerde websites