Donderen historisch in beeld

Werkgroep Oud Donderen heeft een schat aan fotomateriaal, er is soms een inloopmiddag echter daarmee wordt niet iedereen bereikt en met grote zekerheid weinig mensen die buiten Donderen woonachtig zijn.

We zullen daarom een grote variëteit van het beeldmateriaal dat in bezit is van de WOD een plek gaan geven op deze site zodat meer mensen kunnen genieten van oude en nieuwe foto’s die van Donderen, haar inwoners en evenementen gemaakt zijn.

Namens Werkgroep Oud-Donderen wensen wij u veel kijkplezier.

 

De kogelvangers op het Donderboerkamp

Artikel door Hillebrand Keun, Werkgroep Oud Donderen
Op het Bunnerveen langs de Roderweg ligt nog altijd een boswal waarin de restanten van de zogenaamde “Koegelbargen” nog zichtbaar zijn. Op zich een geheimzinnige plek waar niet zo veel over bekend was. Dat het vroeger militair terrein was, dat was duidelijk maar het hoe, wanneer en waarom?

In oktober 2016 kwamen we als Werkgroep Oud Donderen in contact met de Historische Vereniging Gemeente Diever. Het bleek namelijk dat de aanleg van de dubbele schietbanen met kogelvangers in 1906 is uitgevoerd op 4 locaties in Nederland namelijk in Wapse, Ommen, Millingen en Donderen. In Diever/Wapse en Ommen waren de historische verenigingen ook bezig om een en ander in kaart te brengen over het ontstaan en gebruik van de schietbanen.

Voor het volledige artikel, klik hier