Praktisch

Kinderopvang in Yde

Men is bezig kinderopvang te realiseren in Yde, Kids First en de basisschool aldaar zijn met elkaar in gesprek. Alle wensen ten behoeve van opvang in Yde voor kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen ingediend worden bij Kids First door middel van een het aanmeldformulier.
Dan gaan hun kijken of ze wensen kunnen invullen .
Voor flexibiliteit kant u contact opnemen via Afdeling kind planning, te bereiken op telefoonnummer 088-0350400 of via mail planning@kidsfirst.nl. Kies bij opvangvorm voor bso of peuter  en dan zie je bij Drenthe de Duinrakkers staan.

Basis onderwijs

Er wonen inmiddels behoorlijk veel kinderen in Donderen. Volgens tellingen van gemeente Tynaarlo wonen er momenteel 15 kinderen die geboren zijn in 2013 en/of later (0 t/m 3 jaar) en  49 kinderen zijn geboren in de periode van 2004 t/m 2012 en zijn tussen de 4 en 12 jaar.

Basisonderwijs kan gevolgd worden in verschillende dorpen rondom Donderen, de meesten kinderen volgen onderwijs in Vries.

OBS De Vijverstee

Basisschool De Holtenhoek

OBS De Duinstee

BBS De Verwondering

Voor basisscholen in Eelde-Paterswolde kunt u kijken op de site van Stichting Baasis

Voortgezet onderwijs

Middelbaar onderwijs evenals basis onderwijs kan in verschillende dorpen gevolgd worden. In Norg en Zuidlaren kan men VMBO, HAVO, VWO volgen echter HAVO EN VWO bovenbouwleerlingen moeten respectievelijk naar Assen of Haren/ Groningen.

In Assen en Groningen zijn alle soorten onderwijs te volgen.

Voorzieningen

Donderen heeft al enige jaren geen lokale middenstand meer. Voor boodschappen is men aangewezen op de omliggende dorpen; Vries, Zuidlaren, Paterswolde, Peize of voor de grote aankopen naar Assen en/ of Groningen. Bij Eetcafé Hoving is de patat in tien minuutjes klaar en behalve woensdag hebben ze ruime openingstijden.

In het dorp is naast de plaatselijke horeca een speeltuin voor de kleinsten, een voetbal- en basketbalveld en een jeu de boules baan.

Als het schaatsweer is dan is de ijsbaan met kantine in Donderen vaak als eerste open.

Openbaar vervoer

De bushalte in Donderen bevindt zich aan de Noordenveldweg ten hoogte van de inrit Dorpsweg.

Dienstregeling Lijn 109: